Vi søger ny dirigent til sæsonstart i september 2024

40+ KORISTER, 6 STEMMER OG MANGE ALDRE

POP, ROCK OG KONCERTER UDEN NODERSØG SENEST 14. MAJ 2024AUDITIONS 27. MAJ 2024

Hver mandag aften fra september til maj samles Koret Zenits ca. 40 medlemmer på Vester Alle 8 i Aarhus til nogle af ugens bedste timer, hvor vi synger rock og pop i 4-6-stemmige arrangementer.

 

Vi søger en dirigent fra september 2024, der har lyst til og mod på at udvikle os som kor og samtidig gerne vil have et dygtigt kor som basis for at udvikle sin egen praksis som dirigent.

 

Som kor ønsker vi at blive bedre og udvikle os musikalsk hele tiden, samtidig med at vi har det sjovt og skaber en tryg social ramme for alle medlemmer.

 

Koret har seks stemmegrupper (1. og 2. sopran, 1. og 2. alt, tenor og bas) og medlemmer i alderen 25-70 år. Hver sæson indøver vi cirka syv nye numre, så vi kan opføre dem sammen med numre fra det gamle repertoire til vores 3-4 årlige koncerter, hvor vi optræder uden noder. Derfor øver vi også hjemme med stemmefiler og optagelser af de færdige numre.

 

Til nogle koncerter synger vi a cappella, og til andre optræder vi sammen med en guitarist og en percussionist, og det vil være dejligt, hvis du kender nogle musikere, du gerne vil arbejde sammen med.

 

Vi arbejder med genrerne pop og rock og lægger vægt på at have et varieret repertoire, der er arrangeret specielt til os og med interessante stemmer til alle. Hvis du gerne vil arrangere vores numre selv, betaler vi selvfølgelig for det udover lønnen for undervisningen og koncerter.

 

Koret er godt organiseret, og bestyrelsen står for at løse alle andre opgaver end de musikalske. Økonomisk er vi selvstændige, men samarbejder med FO om udbetaling af løn og feriepenge, og vi lønner som udgangspunkt efter taksterne for aftenskolearbejde.

 

Vi tænker, at Koret Zenit vil være et godt match for dig, der

 

 • ønsker at lede et kor med sangere, der er åbne, seriøse, villige til at prøve noget nyt og har mange års korerfaring tilsammen
 • ønsker at vokse sammen med et kor, der kan meget, men ikke alt
 • har mod til at arbejde med vores svagheder
 • kan spille klaver til instruktion og korprøver
 • har lyst til at lave dine egne korarrangementer
 • har glimt i øjet og plads til humor
 • kan stå for optagelsesprøver med nye medlemmer
 • ønsker at samarbejde med en handlekraftig bestyrelse

 

Sæsonen begynder i september 2024, og vi regner med ca. 30 øvegange a 3 lektioner og en øvesøndag a 5 lektioner i løbet af en sæson.

 

Du kan læse mere om os på vores hjemmeside koretzenit.dk eller kontakte vores formand Ulla Bladt på mail thisisulla@gmail.com og telefon 51 90 85 74 frem til fredag 10. maj.

Hvis du vil høre os synge, før du sender din ansøgning, er du velkommen til vores koncert på Hadsten Højskole mandag 29. april kl. 20.00, eller vores sommerkoncert i Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, Aarhus, mandag 13. maj kl. 19.00.

 

Vi vil gerne have din ansøgning senest tirsdag 14. maj 2024.  Ansøgningen skal sendes til koret-zenit@hotmail.com.

 

Herefter indkalder vi til samtale og audition mandag 27. maj,  hvor du får 30 minutter til at indstudere en passage af et nummer, du selv har valgt, sammen med koret.

Kort om koret

Koret Zenit er for sangere i alle aldre, som er vilde med rytmisk musik. Vi ønsker at være et kor i fortsat udvikling samtidig med, at der er plads til at have det sjovt.


Vi synger pop og rock i 4-6 stemmige arrangementer, som er skrevet specielt til os. Vi lægger vægt på at have et variereret repertoire, og at der i arrangementerne er interessanter stemmer til alle.


Vi har et basis-repertoire og skifter løbende numre ud.


Til vores koncerter optræder vi uden noder. Vi understøtter arbejdet med at lære stemmer og tekst udenad med øvefiler for den enkelte stemmegruppe, optagelser af færdige numre med alle stemmer og ved at arbejde med lægge noderne til korprøverne, når sangene er indstuderet. 


Hvert år holder vi en uformel julekoncert og derudover tre-fire koncerter i og udenfor Aarhus. Til koncerterne har vi akkompagnement på nogle af numrene.


Vi optager nye sangere hvert år til sæsonstart i efteråret.

Læs mere om, hvordan du kan være med i koret


Nuværende dirigent: Christine Aggerholm

Christine er uddannet sanger, sanglærer og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2022 og underviser også i solosang, klaver og musikteori.


Når hun ikke synger med os, synger hun på alverdens scener - blandt andet i projektet Carmie - og har udgivet en række af sine egne musiknumre. 

BESTYRELSEN

Bestyrelsen består af


 • Ulla Bladt (formand)
 • Kaj Rasmussen (næstformand)
 • Kirsten Sparre (kasserer)
 • Sofie Bock Troelsen (sekretær)
 • Lisbeth Mathiassen
 • Berit Emborg


KORETS VEDTÆGTER

Her kan du downloade en kopi af korets vedtægter.

KORETS PRIVATLIVSPOLITIK

Her kan du downloade en kopi af korets privatlivspolitik.

KORETS HISTORIE

Koret blev grundlagt i 1994 og har siden haft fem dirigenter. 


Korets fejrede sit 25 års jubilæum i 2019 med et festskrift, hvor du kan få hele historien i ord og flotte billeder.


Download festskriftet